Seier i årets første løp: - Drømmestart

16.04.23: Møller Bil Motorsport gikk seirende ut av sin klasse under årets første løpshelg: - Dette ble en fantastisk opplevelse både på og utenfor banen, sier teamsjef Espen Wiik.

Møller Bil Motorsport deltar gjennom året i utvalgte runder i det tyske mesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS) med sin Audi RS 3 LMS. Alle løpene i serien kjøres på verdens lengste racerbane – Nürburgring Nordschleife.

Etter at Møller Bil Motorsport vant sammenlagtseieren i «Nimex Team Trophy» i fjor, var det naturligvis knyttet stor spenning til om teamet ville kunne levere like gode resultater i årets første løp.

Fant farten umiddelbart
Det begynte bra allerede på lørdagens kvalifisering, da teamet sikret seg andre startposisjon i TCR-klassen. Totalt var det syv startende i klassen, og hele startfeltet telte nesten 150 biler.

Kenneth Østvold var første mann ut i det fire timer lange løpet, og leverte et godt stint, noe som ble fulgt opp av Håkon Schjærin. Han overleverte så bilen til Atle Gulbrandsen, som fikk æren av å kjøre siste etappen og motta målflagget som førstemann i TCR-klassen. Dermed var seieren i boks i årets første løpshelg.

- Det er alltid litt ekstra nerver knyttet til første løpshelg, men vi fikk en god gjennomkjøring under treningen fredag og så at farten var på plass under kvalifiseringen. Med så mange biler til start i mange forskjellige klasser skjer det veldig mye på banen, og det krever topp konsentrasjon, sier Schjærin.

- Derfor er det naturligvis veldig gøy at vi fortsetter der vi slapp i fjor, og at vi kan innkassere seier allerede i årets første løp, legger Schjærin til.

- Drømmestart
Møller Bil Motorsport har alltid med seg gjester på løpene som kjøres, og denne helgen var intet unntak. Blant de 40 gjestene var halvparten tidligere lærlinger i Møller Bil, som nå har fått fast jobb i Norges største forhandlerkjede. Gjestene deles opp i grupper og ivaretas av teamets guider.

- Vi skal levere gode opplevelser både på og utenfor banen, og det har teamet virkelig gjort denne helgen. Å vinne første løp er ingen enkel oppgave, og teamet har rett og slett fått en drømmestart på denne sesongen, sier teamsjef Espen Wiik.

Neste løp for Møller Bil Motorsport på «The Green Hell» er 16. juni.

Foto: Pål Henning Berg