Om banen

Med kallenavnet The Green Hell av Jackie Stewart, er Nürburgring allment ansett som den tøffeste, farligste og mest krevende spesialbygde racingbanen i verden.

Banen som ligger ved byen Nürburg ble bygget på 1920-tallet rundt i landskapet og omkranser middelalderslottet Nürburg i Eifel-regionen. Området ligger ca. 60 km sør for Bonn, den gamle hovedstaden i Vest-Tyskland.

Opprinnelig hadde banen 4 felter og var delt opp i to sløyfer. En Nordschleife på 22 810 km og en Südschleife på 7 747 km. Det var også en 2 281 km lang oppvarmingssløyfe som ble kalt Zielschleife eller bedre kjent som Betonschleife, rundt pit-området.

Mellom 1982 og 1983 ble start- og målområdet revet for å skape en ny Grand Prix-bane som i dag brukes for alle store og internasjonale racing events. NLS-løpene benytter både hele eller deler av Grand Prix og hele Nordsløyfa, totalt ca. 24,4 km. I 2009 ble det gamle opplevelsessenteret og hovedtribunen revet og er nå kraftig oppgradert med moderne og tidsriktige fasiliteter.