Seier for Møller Bil Motorsport

19.06.23: Møller Bil Motorsport innkasserte lørdag årets andre seier av to mulige på Nürburgring. – Teamet har virkelig levert varene denne sesongen, sier teamsjef Espen E. Wiik.

Møller Bil Motorsport kjører utvalgte runder av det tyske mesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS) med sin Audi RS 3 LMS. Alle løpene i serien kjøres på det som er en av verdens mest krevende racerbaner – Nürburgring Nordschleife – og Møller Bil kjører i TCR-klassen. Etter å ha vunnet det første løpet teamet deltok i denne sesongen, var forventningene store til om teamet kunne gjenta bedriften denne helgen.

Varmt vær – kalde hoder
Det kjøres trening fredag kveld, mens det lørdag morgen er kvalifisering, før løpet som varer fire timer går av stabelen på ettermiddagen. Sjåførene, som denne helgen besto av Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Anders Lindstad, fant farten umiddelbart, og hadde nest beste tid i sin klasse i kvalifiseringen.

97 biler stilte til start fordelt på alle klasser, og Kenneth Østvold var førstemann ut for Møller Bil Motorsport. Han tok raskt teten i klassen, satte raskeste rundetid og la et godt grunnlag som Håkon Schjærin kunne bygge videre på. Schjærin overleverte både bilen og ledelsen til Anders Lindstad, som fikk æren av å kjøre ankeretappen og kjøre først over mål.

- Jeg er svært fornøyd med løpsgjennomføringen. Teamet har virkelig levert varene denne sesongen, og til tross for svært varmt vær evnet vi å holde hodene kalde både inni og utenfor bilen, sier teamsjef Espen E. Wiik.

- Fantastisk opplevelse
Til sammen var det rundt 250 sjåfører med varierende erfaring som var på banen under løpet.

- Så mange biler og sjåfører, som både varierer i ytelser og prestasjoner, gjør at konsentrasjonen må være på topp hele tiden. Dette er blant elementene som gjør det så utfordrende og motiverende å kjøre her, sier Håkon Schjærin, som naturligvis var svært fornøyd med å innkassere årets andre seier.

Møller Bil Motorsport har alltid med seg et 40-talls gjester på løpene de deltar på, og denne helgen var intet unntak. Gjestene deles opp i grupper og har hver sin guide som tar gjestene med rundt på banen når løpet kjøres, slik at de får oppleve alle de legendariske partiene «The Green Hell» er kjent for.

- De har hatt en fantastisk opplevelse, og fått sett «ringen» vise seg fra sin aller beste side. Det er naturligvis ekstra morsomt at vi leverer så gode sportslige resultater. Nå gleder vi oss til å dele denne opplevelsen med enda flere gjester i juli, sier teamsjef Wiik.

Nå skal bilen serves hos Møller Bil Motorsports samarbeidspartner Bonk Motorsport, før neste løpshelg er 7.-9. juli.