Rekord i antall seiere for Møller Bil Motorsport

25.09.23: Møller Bil Motorsport har vunnet samtlige fire løp de har stilt til start i denne sesongen. Det er ny rekord for det helnorske teamet, og 40 gjester fikk delta på milepælen. - Jeg er svært imponert over innsatsen teamet legger ned, sier teamsjef Espen E. Wiik.

Møller Bil Motorsport kjører hvert år utvalgte runder i det tyske landdistansemesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS). Samtlige løp kjøres på verdens lengste racerbane – Nürburgring Nordschleife. Møller Bil kjører TCR-klassen med sin Audi RS 3 LMS.

Det helnorske racerteamet har etter vært blitt svært rutinert, og har deltatt i konkurranser på «The Green Hell» gjennom 15 år. Det har gjort at de har blitt godt kjent, og den blå teambussen er et fast innslag i depoet.

Best hele helgen
Teamets beste sesong målt i antall seire kom i 2018, da teamet vant tre løp samme sesong. I fjor var teamet nærme ved å tangere rekorden, og det har motivert for å skru ytterliggere til i årets sesong.

Før årets fjerde løpshelg hadde Møller Bil Motorsport vunnet alle tre løpene de hadde deltatt i, og dermed tangert bestenoteringen fra 2018. Dermed var det forventninger til at nok en seier skulle kunne hales i land denne løpshelgen, og dermed også ny rekord.

Det begynte bra da teamet sikret seg beste startposisjon i sin klasse under kvalifiseringen lørdag morgen, satt av Kenneth Østvold. Han startet også løpet for Møller Bil Motorsport, og satte opp et forrykende tempo og beholdt førsteplassen i klassen gjennom hele sitt stint.

Håkon Schjærin overtok etter Østvold, og han skulle straks få en utfordring i fanget: Siden banen strekker seg over 25 kilometer, kan det være varierende værforhold på forskjellige steder av banen. Det opplevde også Schjærin, som måtte manøvrere RS 3-en trygt på våte og sleipe forhold på deler av banen.

Heldigvis gjorde ringreven akkurat som han uttalte før helgen – han brukte innsiden av hodet – og opprettholdt den gode ledelsen. Dermed fikk Anders Lindstad en takknemlig oppgave med å kjøre det siste stintet, og være første bil i TCR-klassen over målstreken.

- Kan ikke bli bedre
- Jeg er svært imponert over innsatsen teamet legger ned. Alle tannhjulene i maskineriet er velsmurt og går klokkerent, og da blir det gode resultater. Gratulerer alle sammen, sier teamsjef Espen E. Wiik.

- Dette var morsomt! Jeg har mange sesonger bak meg på «The Green Hell», og jeg er stolt over at vi har vunnet samtlige løp hvor vi har stilt til start denne sesongen, legger Håkon Schjærin til.

Over 40 gjester fikk dele den gode opplevelsen med teamet, og blant disse var fire kvinnelige gjestemekanikere på bilen – en ordning Møller Bil Motorsport er alene om i hele NLS-mesterskapet.

- Jeg har enda ikke landet etter en flott og fantastisk helg med Møller Bil Motorsport. Jeg er ydmyk og stolt over å være en del av Møller Bil etter å ha sett den dugnadsånden og «fighter-instinktet» som teamet leverer, sier Nina Mæhle, som var en av gjestene, og som til daglig jobber som Audi-selger hos Møller Bil Forus.

- Jeg skjønte på forhånd at vi ville få en rå opplevelse med motorsport på nært hold, men er likevel svært glad for den fine velkomsten og den inkluderende væremåten til teamet. De er forbilder alle sammen. At dette var første gang hele gjestemekaniker-teamet besto av jenter håper jeg legges merke til, og bidrar til at enda flere jenter tør å ta steget inn i bilbransjen. De blir i alle fall godt tatt imot i Møller Bil, legger Mæhle til.

- Det er veldig hyggelig at vi kan dele disse fantastiske opplevelsene med så mange gjester og samarbeidspartnere. Det kan ikke bli bedre, avslutter teamsjef Wiik.

Neste løpshelg, som også er årets siste for Møller Bil Motorsport, kjøres 6. og 7. oktober.