Møller Bil Motorsport: - Skal prege løpet

14.06.23: Etter at teamet vant første runden de deltok i denne sesongen, er målet å gjenskape de gode prestasjonene da det er klart for årets andre løpshelg for Møller Bil Motorsport: - Det er en fantastisk opplevelse å kjøre «på ringen», og sammen med rammen som skapes både på og utenfor banen er dette noe jeg gjerne kunne gjort hver eneste helg, sier Håkon Schjærin.

Møller Bil Motorsport kjører utvalgte runder av det tyske mesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS) med sin Audi RS 3 LMS. Alle løpene i serien kjøres på det som er en av verdens mest krevende racerbaner – Nürburgring Nordschleife – og Møller Bil kjører i TCR-klassen.

Så langt i år har teamet deltatt i én runde, og det gikk helt til topps. Det betyr at det norske teamet har vunnet de to siste løpene de har kjørt på «The Green Hell».

- Det er lett for at man legger litt ekstra press for seg selv når man leverer så gode resultater over tid. Målet vårt er som vanlig at vi skal være med å prege løpet, men det er tøff konkurranse i klassen og det er viktig at vi har topp konsentrasjon i alle ledd helt frem til målflagget vaier, sier teamsjef Espen E. Wiik.

- Alltid litt nerver
Nürburgring Norsschleife er ikke bare krevende – den er også verdens lengste racerbane. Det gjør at det kan regne på én del av banen, mens det kan være tørt andre steder. Dette stiller store krav til førerne.

- Vi har virkelig levert varene de siste gangene vi har kjørt her nede, og det skal vi selvfølgelig fortsatt forsøke å gjøre. Selv om vi har deltatt i serien over mange år, er det likevel alltid litt nerver knyttet til en løpshelg, sier Håkon Shcjærin.

Han er én av de tre sjåførene som skal styre Audi-en til målstreken sammen Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

Ringreven Schjærin har kjørt billøp på den berømte banen i en mannsalder, men går på ingen måte lei:

- Det er en fantastisk opplevelse å kjøre «på ringen», og sammen med rammen som skapes både på og utenfor banen er dette noe jeg gjerne kunne gjort hver eneste helg, smiler Schjærin.

- Taler for en fantastisk opplevelse
Til hver eneste løpshelg har Møller Bil Motorsport med seg et 40-talls gjester, som får en unik opplevelse på banen og ivaretas av Møller Bil Motorsports egne guider. Disse består blant annet av instruktørene i Møller Bilskolen, som teamet har et nært samarbeid med.

- Gjestene denne gang består blant annet av høyt presterende medarbeidere i Møller Bil Skade fra både Norge og Sverige. Det er meldt sol og godt vær, som taler for en fantastisk opplevelse både på og utenfor banen, avslutter teamsjef Wiik.

Foto: Pål Henning Berg