Klare for 2020

17.12.19: Møller Bil Motorsport er klare for nok en sesong i det populære langdistansemesterskapet på tyske Nürburgring, som neste år bytter navn fra VLN til NLS.

2020 blir den trettende sesongen til Møller Bil Motorsport på Nürburgring Nordschleife, og det norske racingteamet fortsetter med sin Audi RS3 LMS i TCR-klassen. Sjåfører blir som tidligere Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

I 2019 endte Schjærin og Østvold på en andreplass sammenlagt i TCR-klassen, til tross for at de kun kjørte seks av de ni løpene i mesterskapet. Gulbrandsen ble nummer tre, ettersom han kjørte to løp mindre enn sine to teamkamerater. Også neste sesong skal Schjærin og Østvold kjøre alle løpene, mens Gulbrandsen og Lindstad skal bytte på å være tredjefører, med unntak av det årlige 6-timersløpet i august, da alle de fire sjåførene deler på kjøringen.

-Atle er en travel mann, og har bedt om fri fra et par løp slik som i år. Det går bra, for da stepper Anders Lindstad inn. Anders har vært fast reserve i flere år og som etter hvert har kjørt mange løp på Nürburgring. Med vår førerkvartett har vi ambisjoner om å kjempe helt i toppen av TCR-klassen også i 2020, sier sportslig leder, Håkon Schjærin.

I 2019 var det flere løp med lav deltakelse i TCR-klassen, men flere team med TCR-biler meldte seg på i andre klasser. Dette smutthullet skal nå være tettet av arrangøren.

-Alle som melder seg på med en TCR-bil, som er et internasjonalt reglement, må kjøre i TCR-klassen i 2020. Det er derfor ventet minst ti TCR-biler til start, og klassen deles også inn i Pro og Am, slik at teamene med lavere klassifiserte sjåfører skal få sin egen premieutdeling, forklarer Schjærin.

VLN-mesterskapet, som startet i 1970 og som avholder alle sine løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife, bytter også navn i 2020. Det nye navnet er NLS, som står for Nürburgring Langstrecken Serie.

-Arrangørene bak mesterskapet har gjort en undersøkelse som viste at 95% av alle tyskere kjente til Nürburgring, og de ønsket derfor å tydeliggjøre Nürburgring mer i navnet. NLS kan fungere på engelsk og norsk også, som Nürburgring Longdistance Series eller Nürburgring Langdistanse Serie.

Mesterskapet på verdens lengste racerbane vil som tidligere bestå av ni løp, hvorav Møller Bil Motorsport skal delta i seks. Det norske Audi-teamet skal kjøre løpene den 4. april, 18. april, 1. august, 29. august, 26. september og 24. oktober.

-Vi gleder oss til å ha med over 200 gjester til Nürburgring også i 2020. Dette er primært nyutdannede mekanikere, i tillegg til samarbeidspartnere, forteller teamsjef Marius Misfjord.

Foto: Pål Henning Berg