Klare for 2019

01.02.19: Møller Bil Motorsport er klare for sin 12. sesong i det tyske langdistansemesterskapet VLN. Teamet fortsetter med sin Audi RS3 LMS for TCR-klassen og sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

Etter et fantastisk 2018 med tre seirer, to andreplasser og en tredjeplass på seks løp, er Møller Bil Motorsport nå klare for nok en sesong på Nürburgring Nordschleife, som arrangerer alle løpene i VLN-mesterskapet.

-I fjor ble vi faktisk nummer to sammenlagt i TCR-klassen, til tross for at vi kun kjørte seks av de ni løpene i mesterskapet. Forhåpentligvis kan vi gjøre det like bra i år, sier teamsjef Marius Misfjord.

Også i år skal det norske Audi-teamet kjøre seks løp, og sesongen starter med en test på Nürburgring i mars. Løpene Møller Bil Motorsport skal delta på er den 27. april, 3. august, 7. september, 28. september, 12. oktober og 26. oktober.

-TCR-klassen har blitt en kjempesuksess over hele verden, og bare i VLN var det hele åtte forskjellige bilmerker som var representert i fjor. Vi har tro på at det blir enda flere biler i år, spesielt på grunn av en ny dekkavtale som er mer attraktiv for teamene.

Med unntak av nye dekk blir det meste som i fjor for Møller Bil Motorsport. Bilen er nullstilt i vinter av teamets samarbeidspartner Manthey Racing, og teamet har også tett kontakt med Audi Sport som har bygget bilen.

Gjestemekanikere og gjester
Som tidligere år skal Møller Bil Motorsport også i år ha med fire gjestemekanikere på hvert løp, som kommer fra ulike Møller Bil-verksteder i både Norge og Sverige. I tillegg skal over bortimot 200 gjester fra både Møller Bil og samarbeidspartnerne være med på tur med et faglig opplegg.

-Møller Bil Motorsport er et viktig motivasjonsverktøy for ansatte hos både Møller Bil og våre samarbeidspartnere. Vi opplever at våre ansatte og samarbeidspartnere er veldig fornøyd med turene til Nürburgring. Her får man oppleve fart, spenning og internasjonal motorsport på nært hold, og vi ser at det skaper en motivasjon, samhold og ikke minst læring for de som er med på tur. Mye av det som kreves for å lykkes på racerbanen som teamarbeid, disiplin og konsentrasjon kan overføres til jobben i det daglige, sier Misfjord.

Lang historie
Møller Bil Motorsport ble dannet i 2008, men teamet har aner helt tilbake til midten av 90-tallet da blant annet Håkon Schjærin, Roger Sandberg og John Lund kjørte en Honda Civic. I 2005 ble det bilbytte til Audi da bilforhandleren Olrud i Hedmark tok over som teameier, og Atle Gulbrandsen ble med som sjåfør. Da Møller Bil tok over Olrud-forhandlerne i 2008, byttet teamet navn til Møller Bil Motorsport, og siden den gang har teamet kjørt med fire forskjellige Audi-modeller og flere sjåførkombinasjoner. I dag består førerne av Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad, og bilen som brukes er en Audi RS3 LMS for TCR-klassen.

-Vi er stolte av den lange historien til teamet, og det faktum at vi har vært en synlig aktør i norsk motorsport gjennom mange år. Vi har i disse årene hatt med mange tusen gjester til Nürburgring, introdusert flere hundre gjestemekanikere til bilsport, plukket opp noen av de største racingtalentene i Norge og vunnet Eugen-prisen, motorpressens pris, oppsummerer Misfjord.

På de elleve sesongene som har gått siden Møller Bil Motorsport startet i 2008 har teamet vunnet 14 løp i VLN-mesterskapet. Da et løp i VLN er omtrent like langt som en hel NM-sesong i racing, kan man nesten sammenlikne det med å ha vunnet 14 nasjonale mesterskapstitler.