Klar for sesongens første løp: - Gleder oss

13.04.22: Møller Bil Motorsport har med seg 40 gjester til årets aller første løpshelg. – Skal levere gode opplevelser både på og utenfor banen, sier teamsjef Espen Wiik.

Møller Bil Motorsport deltar i utvalgte runder i det tyske mesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS) med sin Audi RS 3 LMS. Samtlige løp kjøres på verdens lengste racerbane – Nürburgring Nordschleife – som er hele 24,4 kilometer lang.

- Vi gleder oss naturligvis veldig til årets første løpshelg, og ser frem til å levere gode opplevelser både på og utenfor banen, sier teamsjef Espen Wiik.

Ringrever bak rattet
Bak spakene er det Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold som vil befinne seg gjennom helgen, og som skal sørge for at Audi-en kjører fortere enn konkurrentene i TCR-klassen. Mange kjenner nok Atle Gulbrandsen som Formel 1-ekspert for Viasat.

- Vi deltok på den offisielle testen i mars, og selv om denne ble noe forkortet grunnet snøvær på banen, fikk vi både kvittet oss med litt rattrust og testet at bilen er «fit for fight», forteller Schjærin.

Møller Bil Motorsport samarbeider med Bonk Motorsport og Lothar Christen, som drifter og vedlikeholder løpsbilen. Dette samarbeidet videreføres i 2023, og bilen har gjennom vinteren blitt gjennomgått og noen deler er byttet for å sørge for at bilen er klar til dyst.

- I løpet av fjorårets sesong gjorde vi flere justeringer som fungerte bra, og som vi nå har fått testet videre. Jeg ser frem til å komme meg bak rattet igjen, smiler Schjærin.

- Opplevelse for livet
Til tross for at Møller Bil Motorsport kun kjører utvalgte runder i LMS-mesterskapet, var prestasjonene med to førsteplasser og tre andreplasser i fjor så gode at teamet vant sammenlagtseieren i «Nimex Team Trophy».

- Det er selvfølgelig en prestasjon vi er svært stolte av. Ambisjonen i år er som alltid at vi skal være med å prege løpene vi kjører, og så får vi summere opp poengene etter siste løp, sier Wiik.

Minst like viktig er prestasjonen utenfor banen. Møller Bil Motorsport har til hvert løp med seg rundt 40 gjester, og til årets første løpshelg er halvparten av gjestene tidligere lærlinger i Møller Bil-skolen som har fått fast jobb i Møller Bil. Skolen og teamet samarbeider tett, og flere av guidene som tar seg av gjestene jobber til daglig i Møller Bilskolen.

- I tillegg er det blant gjestene flere vinnere av produktivitetskonkurransen som importør Harald A. Møller arrangerer, hvor premien er en tur til «The Green Hell». Gjestene får en opplevelse for livet, og vi ser frem til å tilbringe en super helg sammen, avslutter teamsjef Wiik.

Foto: