Jakter tangering av rekord fra 2018

06.07.23: Møller Bil Motorsport har vunnet begge løpene de har deltatt i denne sesongen. Nå jakter teamet tangering av rekordåret 2018, hvor de vant tre løp. Første sjanse kommer allerede til helgen.

Møller Bil Motorsport har i over 15 år kjørt utvalgte runder av det tyske mesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS). Alle løpene i serien kjøres på det som er en av verdens mest krevende racerbaner – Nürburgring Nordschleife – og Møller Bil kjører i TCR-klassen med sin Audi RS 3 LMS.

Så langt i år har Møller Bil Motorsport kjørt to løp, og begge løpene har endt med seier. Med seier også i fjorårets siste løp på «The Green Hell», betyr det ekte hat-trick, og kommende helg er det duket for en ny batalje:

- Det er naturligvis veldig morsomt at vi er så i flytsonen, og hele teamet gjør en kjempejobb. Det er ikke bare de som sitter bak spakene som må fungere for å oppnå et godt resultat – strategi, planlegging og det mekaniske må også utøves og fungere på toppnivå, sier teamsjef Espen E. Wiik.

Tøft for både bil og førere
Med seier i ytterligere et løp denne sesongen vil Møller Bil Motorsport tangere bestenoteringen fra sin beste sesong tilbake i 2018, da teamet også vant tre løp.

- Det hadde vært veldig gøy om vi greier flere seiere i årets sesong, men vi fokuserer først og fremst på å løse våre arbeidsoppgaver på en god måte. Om vi gjør det vet vi at vi er konkurransedyktige, og så får vi telle opp når målflagget vaier, smiler Wiik.

Denne helgen er det Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Anders Lindstad som skal føre den blå, grå, hvite og sorte Audien rundt den 25 kilometer langer racerbanen.

- Sesongens to løp så langt har bydd på veldig fin kjøring, og vi har både hatt raskeste rundetid og vært stabilt gode i kvalifiseringen. Det skal vi bygge videre på, sier Schjærin.

Til helgen er det meldt svært varmt vær, noe som naturligvis gjør løpshelgen ekstra krevende – spesielt siden løpet denne helgen går over 6 i stedet for de vanlige 4 timene:

- Én ting er naturligvis at det blir veldig varmt i bilen, men det er også krevende for bilen i seg selv. Motor, drivverk, bremser og dekk blir veldig varmt, så det gjelder å kjøre med innsiden av hodet og ikke ta unødige sjanser, sier ringreven Schjærin.

Medarbeidere med på laget
Møller Bil Motorsport har alltid med seg et 40-talls gjester når de deltar på løp, og denne helgen er det tidligere læringer som har fått fast jobb i Møller Bil, samt utvalgte medarbeidere fra servicemarkedet i Møller Bil, som har gjort en ekstraordinær innsats. Gjestene ivaretas både på og utenfor banen av Møller Bil Motorsports egne guider, som blant annet kommer fra Møller Bil, Møller Bilskolen og importøren Harald A. Møller.

- Vi har et svært godt samarbeid med hele Møller-organisasjonen, og er veldig glade for alles bidrag inn i vår satsing. Gjennom vår ordning med at noen av gjestene får være mekanikere sammen med vårt faste mekanikerteam og skal serve bilen i løpshelgen, er det også noen som får en litt ekstra spiss på helgen. Vi gleder oss til å levere en super opplevelse på «ringen», avslutter Wiik.

Foto: Pål Henning Berg