Ekte hattrick for Møller Bil Motorsport

10.07.23: Denne helgen tok Møller Bil Motorsport sin tredje strake seier for sesongen, og dermed tangerte teamet rekorden fra 2018. – Fantastisk innsats, fantastisk vær og en fantastisk opplevelse både på og utenfor banen, oppsummerer teamsjef Espen E. Wiik.

Det helnorske teamet Møller Bil Motorsport kjører utvalgte runder av det tyske mesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS). I denne serien kjøres alle løpene i serien på Nürburgring Nordschleife – og Møller Bil deltar i TCR-klassen med sin Audi RS 3 LMS.

Det hele startet med trening fredag, hvor sjåførene Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Anders Lindstad fant igjen flyten fra løpshelgene tidligere i år. Østvold fulgte opp med å sette bestetid i kvalifiseringen, og dermed startet Møller Bil Motorsport fremst i feltet av TCR-bilene.

Totalt var det 109 biler til start i dette løpet, som skiller seg ut ved at det er 6 timer langt i stedet for 4. Østvold startet også løpet for Møller Bil Motorsport, og satte opp et forrykende tempo med flere runder under ni minutter, noe som er svært raskt. Schjærin fortsatte der Østvold slapp, og kunne levere bilen over i fortsatt ledelse til Lindstad, som fikk være ankermann og kjøre først over mål.

- Dette har vært en helt utrolig helg. Det har vært fantastisk innsats, fantastisk vær og en fantastisk opplevelse både på og utenfor banen. Alt har rett og slett gått på skinner, oppsummer teamsjef Espen E. Wiik.

Krevende for både bil og førere
Selv om teamet har vunnet begge løpene de har kjørt så langt i år, ble det likevel gjort noen små grep før denne løpshelgen.

- Vi er alltid på jakt etter å utvikle både oss selv og bilen, og prøve å finne steder hvor vi kan tjene tid og kjøre enda fortere. Denne helgen testet vi ut noen nye innstillinger på treningen som viste seg å fungere veldig bra, sier sjåfør-veteran Håkon Schjærin.

Med sol og varmt vær skulle man kanskje tro at det var enkelt å kjøre billøp, men det er ikke tilfelle. Med temperatur på rundt 30 grader, vil termometeret vise nesten det dobbelte inne i bilen. Det stiller store krav til førerne, samtidig som det også er krevende forhold for en racerbil. Derfor ble det også tatt grep for at bilen skulle tåle de ekstra to løpstimene best mulig:

- Før løpet installerte vi andre bremseklosser foran enn det vi pleier, da bremsene virkelig får juling når det er så varmt. Alt har fungert 100 prosent – en super helg, konkluderer ringreven.

Krevende ble det også da Østvold punkterte på én av rundene, men han maktet å komme seg til depot og teamet fikk sjekket for skader, før de monterte nytt hjul og sendte bilen ut på banen igjen.

Perfekte rammer
Som alltid hadde Møller Bil Motorsport også med seg gjester denne gangen, og denne besto disse av tidligere læringer som har fått fast jobb i Møller Bil, samt utvalgte medarbeidere fra servicemarkedet i Møller Bil som har gjort en ekstraordinær innsats.

- Med været var rammene perfekt, og når resultatene blir så gode blir den en komplett opplevelse. Nå tar vi sommerferie med godfølelse, før neste løpshelg i september, avslutter Wiik.

Foto: Pål Henning Berg