Debuterte med tredjeplass

27.03.2017: Møller Bil Motorsport kjørte inn til en tredjeplass i lørdagens VLN-løp på Nürburgring i debuten med deres helt nye Audi RS 3 LMS.

Det var knyttet stor spenning til årets første løp for Møller Bil Motorsport, som i år stiller til start i det tyske langdistansemesterskapet VLN med en helt ny Audi RS 3 LMS i TCR-klassen. Og debuten gikk meget bra da sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold kjørte inn til en tredjeplass i klassen i lørdagens 4-timersløp.

- Dette var en bra debut med den nye bilen. Bilen har fungert godt, og teamet har gjort en solid innsats. Dette lover bra for fortsettelsen, sier teamsjef og en av sjåførene Håkon Schjærin.

Dagen startet med at Kenneth Østvold sikret teamet tredje startposisjon under kvalifiseringen. Atle Gulbrandsen startet løpet, og lå på tredjeplass hele tiden, men var uheldig og så ikke et varselflagg, slik at han kjørte for fort og teamet fikk dermed en stop&go-straff. Håkon Schjærin kjørte så et problemfritt pass, før Kenneth Østvold kunne ta teamet i mål på en tredjeplass.

- Uten straffen kunne vi blitt nummer to, men vi er uansett godt fornøyd. Vi har kjørt uten ABS-bremser i helgen da det ble for kort tid å få dette på plass før helgen, og det har vi nok tapt litt på. Men det skal vi ha på plass til det neste løpet, og da har vi alle blitt bedre kjent med bilen også, avslutter Schjærin.

Gjestemekanikere på årets første løp var Brage Erdal og Tomasz Sienkiewicz (Møller Bil Åsane), Magnus Kjerstad (Møller Bil Asker og Bærum og Nils Kristian Halset (Møller Bil Trondheim).

Foto: Pål Henning Berg

Resultater:

  1. Gülden/Leuchter, VW Golf TCR
  2. Wael/Löhnert/Goroyan, Audi RS 3 LMS TCR
  3. Schjærin/Gulbrandsen/Østvold, Audi RS 3 LMS TCR
  4. Paatz/Ruhl/Kocsis, VW Golf TCR
  5. Kletzer/Wusthoff, Seat Leon TCR
  6. Ludmann/Hallmanns/Willert, Seat Leon TCR
  7. Nett/Nett/Bradley, Peugeot 308 TCR