Andreplass

25.06.18: Møller Bil Motorsport kjørte inn til en andreplass i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife. Det norske teamet med førerne Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold gjennomførte et nærmest perfekt løp, og var til slutt kun 41 sekunder bak vinnerbilen etter fire timers kjøring.

Lørdag var det klart for årets tredje runde i det tyske langdistanseracingmesterskapet VLN, som arrangerer alle sine løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Ti biler stilte til start i TCR-klassen i dette løpet, og foruten Audi RS3 LMS, som Møller Bil Motorsport kjører, var bilmerkene Cupra Leon, Opel Astra, Honda Civic og Lada Vesta representert.

Dagen startet med en kvalifisering som var preget av mange ulykker og gulflaggsoner, men på det aller siste forsøket fikk Kenneth Østvold en fri runde, og slo til med tiden 08.45, noe som var kun to tideler fra pole position.

Det var også Kenneth Østvold som startet løpet for Møller Bil Motorsport, og han tapte ikke mye til lederbilen fra Mathilda Racing, en Cupra Leon kjørt av Andreas Gülden. Det første depotstoppet gikk perfekt, og Håkon Schjærin tok så over. Håkon hang også bra med på tempoet til Mathildas andrefører Moritz Oestereich, mens resten av feltet tapte terreng til de to lederbilene. I det siste passet var det Atle Gulbrandsen som skulle i aksjon for Møller Bil Motorsport, mens Mathilda Racing igjen puttet Gülden bak rattet. Heller ikke Gulbrandsen tapte mye til lederbilen, og etter fire timers kjøring kunne Møller Bil Motorsport krysse mållinja, kun 41 sekunder bak vinnerne.

-Vi gjennomførte et feilfritt løp. Bilen har fungert meget bra, mekanikerne gjennomførte to perfekte depotstopp og sjåførene våre kjørte alle fortere enn noen gang. Mathilda Racing var litt for raske i dag, men vi har aldri vært så nære dette teamet som nå, så vi er meget godt fornøyd med løpet, sier teamsjef Marius Misfjord.

I tillegg til andreplassen i TCR-klassen fullførte Møller Bil Motorsport 4-timersløpet på en 22. plass totalt av de 164 bilene som var påmeldt. Totalseieren gikk til Lance David Arnold og Felipe Laser Fernandez i en Porsche 911 GT3 R. Det neste løpet for Møller Bil Motorsport er den 18. august.