Andreplass i andre løp på rad

26.06.22: Møller Bil Motorsport kjørte inn til årets andre pallplassering av to mulige i sin klasse på Nürburgring denne helgen med over 40 spesielt inviterte gjester på tribunene – til tross for flere tekniske problemer. - Dette viser hva teamet er laget av, og vi er veldig fornøyde med resultatet, sier teamsjef Marius Misfjord.

Møller Bil Motorsport kjører utvalgte runder i Nürburgring Langstrecken Serie (NLS) i TCR-klassen med sin Audi RS 3 LMS, og denne helgen sto årets andre løpshelg for tur. Før løpet var ambisjonen å prege resultatlistene, og med Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Atle Gulbrandsen bak rattet lå forholdene til rette for nettopp det.

Det kom imidlertid tidlig et varsel om at dette skulle bli en krevende helg for Møller Bil Motorsport. Allerede på kvalifiseringen lørdag morgen var det tekniske problemer, og bilen gikk på tre sylindere. Mekanikerne kastet seg rundt og løste problemet, og grunnet at de andre konkurrentene i klassen enten pådro seg tidsstraff eller krasjet, startet Møller Bil Motorsport-Audien i fremst av TCR-bilene.

- En skikkelig lagseier
Et av de andre teamene i klassen stilte i dette løpet med den nyeste TCR-utgaven av Audi RS 3. Denne viste seg å være svært konkurransedyktig, og ekvipasjen satte tidlig opp et svært høyt tempo og overtok ledelsen i klassen. Møller Bil Motorsport-Audien med Kenneth Østvold bak spakene fra start holdt et jevnt høyt tempo, og ved første førerbytte var Møller Bil Motorsport nummer to i klassen. Denne plasseringen holdt også Håkon Schjærin, men etter hvert begynte bilen å fuske. Det ble bestemt at det skulle byttes motorstyreenhet, noe som ble gjennomført påfølgende runde. Det virket som dette gjorde bilen litt bedre.

Ved neste førerbytte overtok Atle Gulbrandsen, og utover i hans stint ble bilen igjen mer og mer krevende å kjøre. Det virket som fuskingen ble verre jo tommere tanken ble, så Atle kjørte i pit flere ganger for å fylle full tank. Han måtte faktisk stoppe og starte bilen på banen ut på siste runde, men greide til slutt å komme i mål som nummer to i klassen.

- Dette var en skikkelig lagseier. Sjåførene har gjort det de kan med en bil som ikke har vært helt samarbeidsvillig, og mekanikerne og teamet har stått på for å gjøre bilen mest mulig kjørbar underveis i løpet. Dette viser hva teamet er laget av, og vi er veldig fornøyde med resultatet i det som ble en svært krevende løpshelg, sier teamsjef Marius Misfjord.

For Atle Gulbrandsen, som for mange er kjent som Norges Formel 1-ekspert på Viaplay, var dette første gang han var tilbake bak rattet i Audi-en siden 2019.

- Det er veldig gøy å være tilbake igjen – det gir en veldig god følelse å skli på plass i racingstolen. De tekniske problemene gjorde at det i dag kun handlet om å komme seg i mål, sier Gulbrandsen.

- Stor glede
Møller Bil Motorsport hadde også med seg over 40 gjester på løpet. De fleste av disse var tidligere lærlinger som har fått fast jobb i Møller Bil, og fire av gjestene fikk også være gjestemekanikere i teamet. Dette er en fast rutine i Møller Bil Motorsport.

- De har hatt det veldig hyggelig på tur, og vi har hatt stor glede av å ha dem med. Det gir oss mye energi å se hvor stor glede de har av å få være med til «The Green Hell», smiler Marius Misfjord.

Neste løp for Møller Bil Motorsport er 8. oktober, og da skal bilen være friskmeldt og klar til nye tak.

Foto: Stian Blindheim