5 strake og sammenlagtseier for Møller Bil Motorsport

10.10.2023: 4 førere, 20 gjestemekanikere og 200 gjester har fått oppleve til sammen over 120 runder på verdens råeste racingbane. Sesongen ble kronet med seier nummer 5 og sammenlagtseier i TCR-klassen denne helgen. - En helt eventyrlig sesong, sier teamsjef Espen E. Wiik.

Møller Bil Motorsport deltar hvert år i utvalgte runder av det tyske langdistansemesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS). Alle løpene i mesterskapet kjøres på legendariske Nürburgring Nordschleife, som er verdens lengste racerbane, og Møller Bil Motorsport deltar i TCR-klassen med sin Audi RS 3 LMS.

Etter å ha vunnet alle de fire løpene de har stilt til start i denne sesongen, var forventningene store til hva førerne Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Anders Lindstad sammen med resten av teamet kunne få til i årets siste løpshelg.

Eventyrlig sesong
Det skulle imidlertid begynne med noen utfordringer på kvalifiseringen lørdag. Innfestningen til stabilisatorstaget bak takket for seg, og dermed måtte mekanikerne i full sving. De rakk imidlertid å skifte delen slik at teamet kvalifiserte seg som nummer to i sin klasse.

Kenneth Østvold var førstemann ut, og han brukte ikke lang tid på å ta seg opp i ledelse. Han satte opp et voldsomt tempo, og kunne dermed overlevere bilen i komfortabel ledelse til Håkon Schjærin. I fine forhold fortsatte han i samme spor som Østvold, og da Anders Lindstad overtok bilen for å ta denne i mål, fortsatte det raske tempoet. Lindstad satte ny personlig rekord rundt «The Green Hell», og fikk æren av å kjøre over mål som første bil i TCR-klassen.

Dermed var seier nummer fem av fem mulige et faktum, noe som også betyr at Møller Bil Motorsport, med sjåførene Schjærin, Østvold, Lindstad og Atle Gulbrandsen, som kjørte årets første løp, vant TCR-klassen i mesterskapet sammenlagt for andre år på rad.

- Det har vært en helt eventyrlig sesong. Alle tannhjulene i maskineriet gjør jobben de skal, og da blir resultatet så bra som dette. Samtidig er jeg også imponert over hvordan teamet takler problemer som oppstår, og finner gode løsninger, sier teamsjef Espen E. Wiik.

- Tar vinterferie med «godfølelsen»
Som vanlig var det med over 40 gjester på tur, og disse fikk dermed oppleve rekord-løpet på nært hold i godt høstvær.

- Det har blitt noen turer til verdens råeste racingbane, og det er fantastisk å få dele en slik opplevelse med både teamet og våre gjester. Dette er noe man aldri kan gå lei, og nå tar vi vinterferie med skikkelig godfølelse, sier Håkon Schjærin.

- Jeg vil takke alle for den ekstraordinære innsatsen de legger ned, og for en flott sesong, avslutter teamsjef Wiik.

Foto: Pål Henning Berg