- Skal skape gode opplevelser

04.10.23: Møller Bil Motorsport skal avrunde 2023-sesongen i årets siste løp i NLS-mesterskapet kommende helg. – Nå skal vi reise til verdens råeste racerbane, kose oss, og forhåpentligvis fighte om de gjeveste resultatene også i årets siste løp, sier teamsjef Espen E. Wiik.

Hvert år deltar det helnorske teamet Møller Bil Motorsport i utvalgte runder av det tyske langdistansemesterskapet «Nürburgring Langstrecken Serie» (NLS). Alle løpene i mesterskapet kjøres på legendariske Nürburgring Nordschleife, som er verdens lengste racerbane. Møller Bil Motorsport stiller i TCR-klassen med sin Audi RS 3 LMS.

Vunnet samtlige løp
2023-sesongen har blitt en eneste lang opptur for det norske racingteamet. Møller Bil Motorsport har vunnet alle rundene hvor de har stilt til start, og med fire løpsseiere har de også satt ny teamrekord i antall seiere på én sesong.

- Det er naturligvis veldig imponerende at det leveres så gode resultater over tid. Alle som driver med motorsport vet at det er små marginer og mange fallgruver, og det skal ikke mer til enn at en komponent krangler litt før et helt løp kan bli ødelagt, sier teamsjef Espen E. Wiik.

- Selv om deltagelsen i vår klasse til tider er litt varierende, tar det ikke noe vekk fra prestasjonen vi har gjort. Dersom man ser på tidene på banen kjører vi svært fort, og vi ville fightet om de gjeveste plasseringene i klassen også om det var svært høy deltakelse. Nå skal vi reise til verdens råeste racerbane, kose oss, og forhåpentligvis fighte om de gjeveste resultatene også i årets siste løp, legger teamsjefen til.

- Man blir aldri utlært
Helgens løp er også det siste løpet i årets NLS-mesterskap, noe som gjør at det for mange er ekstra nerver i sving, og svært mye står på spill. I tillegg gjør oktober-været at det kan bli lumske forhold, noe ringreven Håkon Schjærin også fikk kjenne på under forrige løp. Da regnet det på deler av banen, og på slicks-dekk uten mønster det er det kritisk å holde hodet kaldt for å holde bilen på banen.

- Det er jo noe av det som er så spennende med motorsport – man blir aldri utlært. Det var til tider krevende forhold sist, og det gir jo naturligvis stor tilfredsstillelse å mestre det, sier Schjærin.

I tillegg til Schjærin vil Kenneth Østvold og Anders Lindstad befinne seg bak rattet i teamets Audi kommende helg.

- Vi er forberedt på at vi kan møte mye vær også kommende helg, og skal sørge for å benytte all rutinen vi har opparbeidet oss i hele teamet for å komme oss helskinnet gjennom helgen, fortsetter han.

- Uforglemmelig opplevelse
Til hver runde har Møller Bil Motorsport med seg rundt 40 gjester, som blir delt opp i grupper og blir ivaretatt av motorsportsteamets egne guider. De får besøke alle de kjente stedende på banen, og et innblikk i motorsportens verden.

- Vi skal skape gode opplevelser både på og utenfor banen, og vi gleder oss til å gi både våre gjester og alle teammedlemmene en uforglemmelig opplevelse, avslutter teamsjef Wiik.

Foto: Pål Henning Berg