Ingen kjøring for Møller Bil Motorsport i år

27.08.20: Møller Bil Motorsport har besluttet at de ikke kommer til å kjøre noen av årets planlagte løp på Nürburgring på grunn av den uforutsette situasjonen rundt Covid-19.

Møller Bil Motorsport har deltatt i det tyske NLS-mesterskapet (tidligere VLN) hvert år siden 2008, og har også røtter helt tilbake til midten av 90-tallet. I år var planen at det norske racingteamet skulle kjøre seks løp med sin Audi RS3 LMS i TCR-klassen, men teamet har nå bestemt seg for å ikke kjøre noen løp i 2020. De første løpene i mesterskapet i vår ble avlyst, men nå har NLS-sesongen kommet i gang igjen under strenge smittevernregler, og høstløpene vil altså gå uten Møller Bil Motorsport.

- Begrunnelsen er kort og godt at smittesituasjonen og -utviklingen rundt Covid-19 er såpass usikker at det ikke kan forsvares å sende ansatte og andre vi har ansvar for på tur til Tyskland. Flere i teamet, ikke minst de fleste av våre gjester, er ansatt i Møller Bil, og vi ønsker ikke å ta unødige sjanser for å bli smittet av viruset med de følger det kan få for både helse og karantene i ettertid. Derfor har vi en reisepolicy som tilsier at kun forretningskritiske reiser som skal gjennomføres, forklarer teamsjef i Møller Bil Motorsport, Marius Misfjord.

Et av de viktigste aspektene med Møller Bil Motorsport er å ta med ansatte fra Møller Bil og deres samarbeidspartnere på tur, og hvert år har teamet med seg flere hundre gjester til Nürburgring. Nå er også tilskueropplegget på Nürburgring redusert, og er også en situasjon som er svært uforutsigbar.

Møller Bil Motorsport avsluttet 2019-sesongen med å vinne TCR-klassen i finaleløpet, og har med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad, vunnet 15 løp på verdens lengste racerbane, som er vertskap for alle løpene i mesterskapet.

-Vi er optimister og håper å komme tilbake neste år. Bilen vår ivaretas av Manthey Racing, vår tekniske samarbeidspartner i Tyskland, og er klar når som helst. Men alt avhenger selvsagt av hvordan denne pandemien utvikler seg, avslutter Misfjord.

Foto: Pål Henning Berg